گفتگویی با دکتر علی اکبر مویدی معاون سازمان تات و عضو شورای راهبردی همایش
1398-10-06
گفتگویی با دکتر علی اکبر مویدی معاون سازمان تات و عضو شورای راهبردی همایش

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی

و عضو شورای راهبردی اولین همایش ملی علمی ترویجی یافته های کاربردی پنبه

 

از حدود 4 ماه قبل با شروع درخواستی از طرف خود تولید کنندگان و بهره برداران و سازمان های ذیربط از استان خراسان جنوبی که یکی از استان های مهم پنبه کاری کشور است به این موسسه واصل شد و پس از برگزاری جلسات مختلف در شورای راهبردی این همایش، این موسسه نهایتا اقدام به صدور مجوز برای این همایش به عنوان اولین همایش ملی علمی ترویجی محصولی موضوعی در کشور نمود.

 

اما چرا بشرویه و خراسان جنوبی؟

در مجموعه سه استان خراسان(شمالی، رضوی و جنوبی) قسمت اعظم کشت پنبه انجام می‌شود.  شهرستان‌های استان خراسان جنوبی رتبه سوم و یا چهارم در سطح زیرکشت پنبه را در کشور دارا هستند و شهرستان بشرویه بالاترین سطح زیرکشت در خراسان جنوبی را دارد و یک رقم پنبه خرداد انحصار تولید بذر کشور در همان استان و همان شهرستان است که بیش از 90 درصد سطح زیرکشت پنبه بشرویه با کشاورزی حفاظتی کشت می‌شود و به همین جهت به عنوان یک نقطه اصلی در کشاورزی حفاظتی در کشور است.

 

محصول پنبه

پنبه یک گیاه زراعی تجاری و صنعتی است. در این همایش از بذر و علوم و تکنولوژی بذر تا انتهای زنجیره‌ی تولید، محورهای همایش در نظر گرفته شدند حتی مباحثی مثل تولید پنبه در مزارع، ژنتیک و به‌نژادی، صنایع پنبه پاک کنی چون پنبه الیاف یکدانه روغنی است، صنایع روغن کشی و خوراک دام و صنایع بهداشتی مثل پنبه بهداشتی گاز، باند و همه حتی بحث صنایع دستی و صنایع اشتغال‌زای کوچک که به‌طور ویژه مبحث اشتغال زنان روستایی است، سعی شده در این همایش همه این محورها از ابتدا تا انتها و حتی اقتصاد و بازاریابی این محصول مهم در نظر گرفته شده و همه این‌ها بر می‌گردد به مبحث تولید داخلی، مبحث اشتغال و در سالی هم هستیم که سال رونق تولید نام‌گذاری شده است، که انشاالله بتواند جامعه تولیدکنندگان پنبه از ابتدا تا انتها در زنجیره تولید نقش بسزایی داشته باشد.

 

اهداف این همایش

این همایش با هدف تبادل اطلاعات علمی و تخصصی و انتقال یافته‌های پژوهش‌های کاربردی و نهایتاً ارتقای سطح دانش فنی بهره برداران با حضور کشاورزان پنبه کار، اساتید، متخصصان، پژوهشگران، کارشناسان، مروجان، مدیران صنایع پنبه پاک کنی ، صنایع ریسندگی، نساجی ، روغن کشی، خوراک دام ، صنایع بهداشتی و سایر صنایع وابسته برگزار می شود تا ان شاءالله بتوانیم جدید ترین یافته های تحقیقاتی را در معرض اطلاع عموم قرار دهیم و به عبارتی یک اطلاع رسانی فنی و ترویجی انجام دهیم.

 

تفاوت این همایش  با همایش‌هایی که تاکنون برگزارشده است، چیست؟

همایش‌های قبلی علمی هستند ولی این همایش ملی است و برای اولین بار به‌صورت همایش علمی - ترویجی برگزار خواهد شد و موسسه آموزش و ترویج کشاورزی به نیابت از سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برای اولین بار مجوز اینچنین همایشی را صادر کرده است.به عبارت بهتر در همایش های قبلی فقط به بعد علمی توجه شده است در حالی که این همایش ملی علاوه بر علمی بودن بیشتر به مباحث کاربردی و ترویجی که مستقیما می تواند مورد نیاز مخاطبان و بهره برداران باشد توجه شده است . علاوه بر این حضور بهره برداران کشاورزی پنبه کار بسیار پر رنگ دیده شده است و همچنین نمایشگاه های مرتبط با تولیدات محصول پنبه و زنان روستایی برنامه ریزی شده است .

 

افراد شرکت کننده در این همایش

در این همایش کشاورزان پنبه کار، اساتید، متخصصان، پژوهش‌گران، کارشناسان، مروجان، مدیران صنایع پنبه پاک‌کنی، صنایع ریسندگی نساجی، روغن کشی خوراک دام، صنایع بهداشتی و سایر صنایع وابسته حضور دارند.

 

و کلام آخر ...

انشالله برگزار کنندگان این همایش ملی بتوانند با ارتقاء سطح دانش بهره برداران در این همایش دوروزه در نهایت به «رونق تولید» که امسال هم به همین نام نامگذاری شده کمک شایانی نمایند. چون هدف از فعالیت های علمی، آموزشی و ترویجی در نهایت ارتقا کمی و کیفی تولید داخلی و رونق تولید است.انشالله