مطالعه باکتریهای اندوفیت پنبه در مناطق شور استان گلستان |
کد مقاله : 1043-NCCOTTON |
نویسندگان |
محمد رضی نتاج * رئیس بخش گیاهپزشکی موسسه تحقیقات پنبه کشور |
چکیده مقاله |
میکروارگانیسمهای مفید که بیشتر از گروه باکتریها و قارچها هستند دارای اثرات مثبت بر میزبان بوده و سبب افزایش رشد گیاه میشوند. توانائی انواع میکروارگانیسمها به خصوص باکتریها در تولید و رهاسازی متابولیتهای متنوع که روی رشد و سلامت گیاهان موثرند یکی از چندین عامل مهم در حاصلخیزی خاک محسوب میشود. عواملی که به قسمتهای داخل ریشه نفوذ کرده و در بافت کورتکس کلنیزه میشوند و حتی با ضدعفونی سطحی از بین نمیروند، و به طور کل عواملی که وارد بافت گیاه می-شوند به عنوان اندوفیت نامیده میشوند. به منظور جداسازی و شناسایی باکتریهای اندوفیت، قسمتهای مختلف گیاه با آب شهری شسته، سپس با محلول 5/0 تا 1 درصد هیپوکلریت سدیم در 05/0 درصد تریتون ایکس-100، آب اکسیژنه یا اتانول 75% به مدت 3-5 دقیقه ضدعفونی شدند. پس از سه بار آبشوئی قطعات گیاهی با آب مقطر استریل و با استفاده از پنس استریل، قطعات گیاهی در چند میلیلیتر آب مقطر استریل خرد شدند. پس از 4-5 ساعت سوسپانسیون مورد نظر در روی محیطهای آگار غذائی و King,B مخطط و ظروف فوق به مدت 2-3 روز در دمای 25-27 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. پس از رشد تک کلنیهای باکتریایی بر اساس خصوصیات مورفولوژیک نظیر رنگ، اندازه، فرم حاشیه و ظاهر کلنی ها اقدام به خالصسازی شد و در ادامه آزمونهای استاندارد باکتریولوژی و سایر آزمونهای تکمیلی نیز برای کلیه جدایهها به منظور شناسایی آنها براساس منابع معتبر انجام شد. بر اساس نتایج گونه های Bacillus safensis، B. pumilus و Pantoea ananatis شناسایی شدند که در بین آنها جدایههایی قادر به رشد در محیط حاوی 5 درصد نمک طعام بودند. |
کلیدواژه ها |
باکتری، اندوفیت، ریزوسفر، شوری |
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |