علل قرمز شدن برگ پنبه در پایان فصل در مزارع پنبه
کد مقاله : 1080-NCCOTTON
نویسندگان:
پریسا هروی *
عضوهیات علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور.
چکیده مقاله:
این عارضه به‌ شکل تغییر رنگ سریع برگ‌ها از صورتی غلیظ به قرمز دیده می‌شود. پیش از گسترش عارضه در کل پهنک برگ، نخست رگبرگ‌های بزرگ و کوچک تحت تاثیر قرار می‌گیرند. این بیماری روی برگ‌ها ظاهر می‌شود و باعث می‌شود که برگ‌ها یا در مرحله‌ی پیش از رسیدگی یا پیش از انتهای فصل رشد، پیر شوند. این
عارضه از برگ‌های پایین‌تر گیاه شروع می‌شود و بعدا در برگ‌های بالاتر مشاهده می‌گردد. برگ‌های دارای عارضه در نهایت خشک می‌شوند و ‌ریزش می‌کنند‌. این بیماری 60 تا 70 روز پس از کاشت یا پیش از رسیدگی برگ‌ها رخ می‌دهد. عواملی که سبب قرمزی برگ‌ها می‌شوند عبارتند از: کمبود نیتروژن‌، کمبود فسفر و پتاسیم‌، تجمع کربوهیدرات‌ها در برگ‌ها‌، دماهای پایین کم‌تر از 15 درجه‌ی سلسیوس در شب (‌چون این دما تولید آنتوسیانین را تحریک می‌کند)،‌ کمبود ریزمغذی‌ها‌،‌ کاهش سنتز ‌کینتین ( یک هورمون تنظیم‌کننده‌ی رشد گیاهان )، استعداد ژنتیکی و تنش رطوبتی. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که قرمز شدن برگ‌ها با حضور آفات مکنده در ارتباط است. در ژنوتیپ‌های حساس به قرمز شدن، در کرت‌هایی که با حشره‌کش تیومتوکسام علیه آفات مکنده به ویژه زنجرک‌های Jassidae سمپاشی و حفاظت شده بودند، بروز و گسترش علایم قرمز شدن برگ‌ها با تاخیر مشاهده شد.
کلیدواژه ها:
قرمزی برگ، پنبه، پایان فصل رشد، زنجرک
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
اولــیـن هـمـایـش مـلــی علمـی ترویجـی یافته های کاربـردی پنبه | بشرویه - دی 98