بررسی اثرشوری خاک بر ارقام تجاری پنبه
کد مقاله : 1081-NCCOTTON
نویسندگان
سید جلال میرقاسمی *1، قربانعلی روشنی2
1محقق موسسه تحقیقات پنبه کشور
2رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور
چکیده مقاله
به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری خاک بر خصوصیات فیزیولوژیک ژنوتیپ‌های پنبه و مشخص نمودن ارقام متحمل، آزمایشی به صورت گلدانی در شرایط فیتوترون انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام پذیرفت. فاکتور اول نوع ارقام شامل ساحل، سای‌اکرا و N200 و شوری به عنوان فاکتور دوم با چهار سطح 6/0، 6/7، 2/15، 29/9 (15/2 Ca) دسی‌زیمنس بر متر بوده است. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه واریانس، اثر شوری بر صفات فیزیولوژیک پنبه از قبیل کلروفیل‌ها، آنتوسیانین، سدیم، کلر، پتاسیم، پرولین و گلایسین بتائین در سطح آماری یک درصد، معنی‌دار بود و در مقایسه ارقام مقادیر کلر، پرولین، گلایسین بتائین در سطح احتمال 5 درصد و مقدارپتاسیم در برگ در سطح احتمال 1 درصد معنی‌دار بود و کلروفیل‌ها و مقدار سدیم و آنتوسیانین معنی‌دار نبود. مقایسه میانگین نشان داد که در ارقام مورد بررسی از نظر میزان کلروفیل a، رقم سای‌اکرا ومقدار گلایسین بتائین رقم N200 بیشترین مقدار را دارا بودند.
کلیدواژه ها
پنبه، رقم، شوری، کلسیم
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است