مکانیزاسیون شاه کلید توسعه محصول پنبه |
کد مقاله : 1147-NCCOTTON |
نویسندگان |
شهرام نوروزیه *1، قربانعلی روشنی2 1Cotton Research institute of Iran 2رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور |
چکیده مقاله |
در قرن 21 تولید پنبه نیاز به راندمان بالا، عملکرد خوب و کیفیت عالی الیاف دارد تا بتواند با الیاف غیر طبیعی رقابت نماید و نیاز صنعت نساجی را در این قرن تامین کند. برای دستیابی به این هدف پیش نیازهای برداشت، ماشینهای برداشت و فرایندهای پس از برداشت (جین زنی) باید در حال بهبود و روزآمد شدن باشند. تجربه کشورهایی که اکنون سرآمد تولید کنندگان پنبه جهان می باشند مانند امریکا، یونان و ترکیه نشان می دهد، که این کشورها تنها با توسعه مکانیزاسیون خصوصا برداشت ماشینی توانسته اند کشت پنبه را رواج دهند. در این کشورها زمانی که برداشت وش یک مانع بزرگ برای افزایش تولید پنبه بود، تلاش های قابل توجهی در خصوص توسعه روشهای مکانیکی برداشت پنبه انجام شد. نکته قابل توجه به فرایند گسترش مکانیزاسیون در پنبه تدریجی و زمان بر بودن این فرایند است. تقریبا یک قرن طول کشید تا برداشت پنبه در کشورهای توسعه یافته، به حد فعلی برسد. این تغییر تدریجی همراه با تغییر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بود. برای انجام برداشت مکانیزه، رعایت پیش نیازهای برداشت با اهمیت تر خواهند بود. در قرن 21 به واسطه افزایش هزینه های کارگری و همچنین تغییرات در مالکیت اراضی، فشار فزاینده ای بر صنعت جهانی پنبه در راستای توسعه برداشت ماشینی وارد شده و تغییرات مداوم در فرآیندهای تولید پنبه الزامی می باشد. لذا اگر بخواهیم مکانیزاسیون پنبه در ایران اجرا شود نیاز به یک بازه زمانی می باشد تا کشاورزان با این تغییرات هماهنگ شده و شرایط توسعه مکانیزاسیون را قبول نمایند. |
کلیدواژه ها |
پنبه، مکانیزاسیون، برداشت، اقتصاد |
وضعیت: چکیده برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است |